NLG Holland wint Martien Zandwijkprijs

NLG Holland heeft op 21 januari jl. de Martien Zandwijk Prijs voor duurzaamste bloembollenbedrijf gewonnen. De prijs is bestemd voor een bedrijf dat actief is op het gebied van de veredeling, teelt, broeierij, handel of retail van bloembollen. Het bedrijf dient op een innovatieve manier te werken aan duurzaamheid en dit ook uit te dragen in het bloembollenvak.

Martien-Zandwijkprijs
De prijs is vernoemd naar de oprichter en eerste voorzitter van het Milieuplatform Bloembollen, de in 2013 overleden Martien Zandwijk. Het Milieuplatform Bloembollen, dat bestaat uit een brede vertegenwoordiging uit het vak, fungeert als jury voor de prijs. De uitreiking vond plaats op de KAVB Ledendag in het Aviodrome in Lelystad. De dag stond dit jaar geheel in het teken stond van innovatie en verandering.
De prijs bestaat uit een sculptuur van glaskunstenaar Linda van Huffelen. De sculptuur is een bloembol in blank en zachtgeel glas met een lichtgroene scheut. Met de verschillende pilaren regenboogglas is de gelaagdheid van een bloembol gevisualiseerd. De scheut staat voor duurzaamheid en voor een groen begin.​

Meer lezen over het winnen van de Martien Zandwijk Prijs door NLG Holland? Klik op onderstaande links.

 

Gepubliceerd op: