Vertify

Vertify

NLG Holland werkt nauw samen met Vertify. Dit is een van de belangrijkste agrarische onderzoekscentra van Nederland en is gespecialiseerd in praktijkgericht onderzoek. Vertify heeft locaties in Zwaagdijk, de Wieringermeer, Naaldwijk en Honselersdijk en meer dan 100 uitvoeringslocaties in Nederland en België. Naast het uitvoeren van proeven faciliteert Vertify ook bijeenkomsten, open dagen en demonstraties.

Omvang Vertify

Vertify bevindt zich boven Hoorn in Noord-Holland. Strategisch gelegen tussen belangrijke agrarische gebieden als het Grootslag, Agriport A7 en Seedvalley. Het onderzoekscentrum beschikt in Zwaagdijk over 18 hectare grond (een deel hiervan is biologisch). Er staan 6.000 m² kassen. Daarnaast beschikt Zwaagdijk over 20 bewaarcellen, 4 moderne witlofcellen en 2 LED-cellen. In het Westland heeft het centrum 6.000 m² kassen en ondersteunende ruimtes voor onderzoek en demonstraties.

Onderzoek op eigen bedrijven

De NLG Holland leden doen ook onderzoek op de eigen bedrijven. In een gecontroleerde omgeving achterhalen we welke methodes, middelen en compost het beste werken. Om zo een gezond bodemleven en sterke bollen en planten te creëren.