Aanbod

Ruim assortiment bloembollen bij NLG Holland

OLYMPUS DIGITAL CAMERANLG Holland biedt een ruim assortiment bloembollen. Allemaal hoogwaardige bollen die kwalitatief sterke bloemen geven. En ze zien er ook nog eens prachtig uit. We leveren de bollen rechtstreeks van de kweker. We bieden bloembollen die op natuurlijke wijze geteeld zijn. Dit zijn de bollen van:

 

  • tulpen
  • narcissen
  • krokussen
  • lelies
  • camassia
  • hyacinten
  • muscari
  • verwilderingsgewassen

Enkele van onze leden kweken ook pioenrozen. Dit zijn natuurlijk geen bloembollen. Maar ze zijn wel op duurzame wijze geteeld en bij de coöperatie te koop.

Eigen broeierij

Een aantal van onze leden beschikt over een eigen broeierij. Hier in Nederland of in het buitenland. In de periode van eind november tot eind maart worden daar zo’n 20 miljoen reguliere en pioenbloemige tulpen gebroeid. Ze zijn vooral bedoeld voor de buitenlandse markt.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tulpenbollen

NLG Holland levert bollen die schitterende tulpen opleveren. Nederlands bekendste bloemen. Onze tulpenbollen zijn verkrijgbaar in diverse soorten en kleurschakeringen. Daarnaast telen we tulpenbollen met een grote, stevige pioenachtige bloem. Vlak voor de winter (oktober en november) moet u de bloembollen planten. In de maanden april en mei daarop, geniet u dan van prachtig bloeiende tulpen.

 

 

SANYO DIGITAL CAMERA

Narcissenbollen

Enkele van onze leden telen narcissenbollen op natuurlijke wijze. De narcissen zijn vooral in het voorjaar toonaangevend op onze akkers en in uw tuin. De meeste mensen kennen de gele narcissen. Maar u kunt ze in veel meer schakeringen krijgen. En met verschillende kleuraccenten, zoals wit, oranje en roze. Over het algemeen plant u de bollen van narcissen in oktober en november. In de maanden maart en april daarop staan de narcissen in volle bloei. Ze bereiken dan een hoogte van 25 tot 30 centimeter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Krokusbollen

Bij NLG Holland zijn ook krokusbollen verkrijgbaar. Duurzaam en dus milieuvriendelijk gekweekt. Krokussen horen helemaal bij het voorjaar. Ze zijn een belangrijke voedselbron voor bijen. Het is dus erg belangrijk dat de bollen zonder gewasbeschermingsmiddelen zijn geteeld. Ze staan vaak in groepen in de tuin. Ze zijn er in verschillende kleuren, zoals wit, geel en paars. Krokussen bloeien in de maanden februari en maart. Ze bereiken een hoogte van ongeveer 10 tot 15 centimeter. Omdat ze zo klein zijn, zijn ze ongevoelig voor het veranderlijke weer in het voorjaar. Krokussen doen het goed in de volle zon. Maar ook op de schaduwplekken in uw tuin komen ze tot volle bloei.

lelie

Leliebollen

Sommige deelnemers aan NLG Holland kweken leliebollen. De lelie is een prachtige bloem met een lange geschiedenis. De oude Perzen en Assyriërs teelden ze al rond 800 voor Christus. Maar ook nu is het nog steeds een gewilde bloem. Lelies kunt u krijgen in diverse mooie kleuren, zoals oranje, wit, roze en geel. Nederland is de belangrijkste producent van deze fraaie bloemen, naast tulpen. U plant de bollen in april en mei. Lelies bloeien van juni tot en met augustus. Ze worden gemiddeld zo’n 85 centimeter hoog.

 


Camassiabollen

Er zijn leden van NLG Holland die natuurlijke camassiabollen telen. De bloemen van de camassia zijn wit, violet of blauw en hangen in lange trossen. Een grappig bijkomend effect zijn de bloemblaadjes die in elkaar draaien als ze zijn uitgebloeid. U plant ze in oktober en november. Het type Leichtlini staat in mei en juni in bloei. En wordt zo’n 50-90 centimeter hoog.

 


Hyacintenbollen

Enkele van onze bij NLG Holland aangesloten telers kweken natuurlijke hyacintenbollen. Als de krokussen uitgebloeid zijn, is het de beurt aan de geurige hyacinten. U kunt ze krijgen in de kleuren paars, blauw en wit. Ze worden geplant in oktober en november. De meeste hyacinten bloeien in maart en april. Ze worden zo’n 20 centimeter hoog.

 


Muscaribollen

Een enkel NLG Holland lid teelt muscaribollen op natuurlijke wijze. De muscari wordt in de volksmond ook wel ‘blauwe druif’ genoemd. Ze zijn verkrijgbaar in blauw en in wit en worden in oktober en november geplant. Muscari bloeien in april en mei en bereiken een hoogte van zo’n 15 centimeter.

 

bollen

Bollen voor verwilderingsgewassen

Verwilderingsgewassen maken eveneens deel uit van het assortiment bloembollen van NLG Holland. Heeft u moeilijk bereikbare plekken in uw tuin, waar u toch bloemen wilt zetten? Dan is onze mix van verwilderingsgewassen een goed alternatief. U plant ze eenmalig in de maanden oktober en november. Daarna kunt u nog jarenlang genieten van deze terugkerende gewassen. De bollen kunt u aan de zon- en schaduwzijde van uw tuin planten. Doordat het om een mix gaat, komen de bloemen op verschillende tijdstippen op. En heeft u het hele jaar door fraaie bloemen in uw tuin.

 

pioen

Pioenrozen

Ook voor duurzaam gekweekte Pioenrozen moet u bij NLG Holland zijn. Ze zijn er in diverse fraaie kleuren. Onder meer in rood, wit, geel of roze. De Pioenroos is een vaste plant. Die jarenlang voor prachtige grote bloemen en een heerlijke geur in uw tuin zorgt. Ze worden geplant in september en oktober. Pioenrozen bloeien in de maanden mei en juni.