12 & 18 sept as. | Tweedaagse cursus – Make Farming Great Again

Op 12 en 18 september aanstaande organiseert NLG Holland www.nlgholland.comsamen met Tanja Dekker van Festina Lente en René Jochmens van Groeibalans een tweedaagse cursus voor (bollen)telers, akkerbouwers en veehouders de introductie cursus: ‘Make Farming Great Again’.

Natuurlijk telen met minder chemie, yes we can!

12 en 18 september 2023 (steeds 10.00 – 17.00 uur)

In deze twee cursusdagen staat centraal hoe je als agrarisch ondernemer kunt toewerken naar een bodem met een lage onkruiddruk, een hoog plaag- en ziekte werend vermogen en weerbare gewassen. Dit aan de hand van regeneratief bodem management en onderbouwd met Bodem Voedsel Web analyses. Daarbij komt niet alleen de theorie aan de orde maar zullen de leden van NLG Holland inzicht geven hoe zij hier in de praktijk op een economisch rendabele manier invulling aan geven. Daarnaast neemt Tanja Dekker ons aan de hand van grondmonsters mee naar het leren lezen van de kwaliteit van de bodem.

Verder wordt stilgestaan bij de resultaten uit het door NLG Holland uitgevoerde onderzoek Bodem & Water in opdracht van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en de Provincie Noord Holland. Uit dit onderzoek is o.a. gebleken dat door toepassing van de NLG Holland methode er in korte tijd veel minder chemie gebruik mogelijk is, de waterhuishouding sterk verbetert en de biodiversiteit zich herstelt. Dit zonder nadelige gevolgen voor de opbrengst.

Aan het einde van deze introductie cursus kunnen deelnemers zich aanmelden voor het vervolg onderzoek Bodem & Water 2.0 om onder begeleiding van NLG Holland in een aantal jaar en ter voorbereiding op 2030 de stappen naar regeneratieve en toekomstbestendige landbouw te maken.

Aanmelden

De cursus zal worden gegeven in Noord Holland in de buurt van St. Maartensvlotbrug. Aanmelden kan tot 31 augustus aanstaande door een mail te sturen aan contact@nlgholland.com
De kosten voor deze tweedaagse (inclusief lunch, koffie en thee) bedragen € 350,- ex. btw.

Bij voldoende belangstelling ontvangt u uiterlijk op 5 september het volledige programma en de definitieve adressen waar de cursusdagen zullen worden gehouden.

Gepubliceerd op: