NLG Holland heeft nieuwe voorzitter

NLG Holland heeft per 1 december jl. een nieuwe bestuursvoorzitter gekregen. Colja Corts neemt het stokje over van Rob Tamis, die vanaf de oprichting van de coöperatie voorzitter was. Tamis vertrekt naar Oostenrijk en gaat daar een hotel runnen. Corts heeft een juridische achtergrond en draagt duurzame ontwikkelingen al lange tijd een warm hart toe.

Nieuwe voorzitter
Colja Corts is lange tijd als bedrijfsjurist werkzaam geweest bij een organisatie, die onderzoek doet naar duurzame vormen van energievoorziening. Daarnaast heeft hij een opleiding gevolgd voor biologisch dynamisch telen. Via deze weg kwam hij in contact met NLG Holland. “Het is mooi om te zien hoe deze bollentelers de verbinding zoeken met de grond, het product dat ze maken en hun klanten. Hier wordt idealisme gelinkt aan realisme. In de bollenteelt valt nog veel te winnen. Mensen worden zich steeds meer bewust dat ze met de aankoop van een product, het hele productieproces ondersteunen. Ik ben blij een bijdrage te kunnen leveren aan die bewustwording en de verdere uitbreiding van de duurzame bollenteelt. Ik hoop bijvoorbeeld dat we ook gemeenten en provincies zover kunnen krijgen, dat ze overgaan op ecologische en biologische bloembollen.”

Resultaten NLG Holland
“We hebben het afgelopen jaar met NLG Holland veel gerealiseerd”, geeft vertrekkend voorzitter Rob Tamis aan. “Er zijn diverse cursussen gegeven en open dagen gehouden, die allemaal druk bezocht zijn door zowel bollentelers als andere agrariërs. Verder doen we zelf onderzoek en laten we Proeftuin Zwaagdijk onderzoek doen naar versterkende mineralen, verrijkte compost, groenbemesters en plantversterkers. Deze willen we inzetten om onze gronden en gewassen te verbeteren. We leveren inmiddels aan diverse klanten in binnen- en buitenland, waaronder Amerika. Bovendien krijgt ons consumentenmerk LikeDutchBulbs steeds meer bekendheid. Kortom, we hebben het afgelopen jaar al heel wat bereikt.”

Gepubliceerd op: