NLG Holland-dag Vernieuwende Teeltechnische Toepassingen groot succes

Op maandag 17 oktober jl. organiseerde de coöperatie NLG Holland een informatiedag Vernieuwende Teeltechnische Toepassingen. De dag was bestemd voor belangstellenden uit de agrarische sector uit binnen- en buitenland. Er waren ruim 60 deelnemers uit zowel Nederland als Denemarken, Amerika en Australië.


Uitleg teeltechnische toepassingen
De dag startte op het bedrijf van M.C. Zonneveld in Julianadorp en stond oorspronkelijk onder leiding van de mineralendeskundige dr. Don Huber, gepensioneerd professor in de fytopathologie aan de Purdue University en Prof. Michel Haring, hoogleraar plantenfysiologie aan de Universiteit van Amsterdam. Helaas kon dr. Huber vanwege persoonlijk omstandigheden niet aanwezig zijn. Zijn plaats werd overgenomen door Roelf Havinga, adviseur op het gebied van duurzame landbouw. Van hen kregen de bezoekers uitleg over groenbemesters, dras nat, bokashi en andere teelttechnische toepassingen. Vervolgens werd een bezoek gebracht aan Huiberts Biologische Bloembollen in Sint Maartensbrug en de Gebr. Hulsebosch in Schagerbrug. Tijdens de rondgang langs deze drie bedrijven waren er vanuit NLG Holland diverse adviseurs aanwezig om uitleg te geven over de vernieuwende teelttechnieken.

Rob Tamis, bestuursvoorzitter van NLG Holland is tevreden over de dag. “We hadden ingezet op zo’n vijftig bezoekers, omdat de groep anders te groot werd. Zeker omdat je ook een aantal locaties bezoekt. Het is goed om te zien dat er ook belangstelling uit het buitenland is. We hopen dan ook dat meer telers de overstap naar duurzame en ecologische teelt gaan maken. In januari 2017 geven we weer een cursus over bodembiologie en bemesting. We hopen dat die ook zo goed bezocht zal worden. ”

Doelen informatiedag
Uitgangspunt van de coöperatie NLG Holland is om met minder chemie gezondere bollen en gewassen te telen, met respect voor bodem en omgeving. Het doel van de informatiedag was om vakgenoten uit Nederland en daarbuiten te informeren over vernieuwende teeltechnieken om duurzaam en ecologisch te telen.

Meer informatie
Kon u niet bij de informatiedag aanwezig zijn? Of wilt u sowieso graag meer informatie over duurzame of ecologische teelt, of omschakeling voor uw bedrijf? Neem dan contact op met NLG Holland

Gepubliceerd op: