Gebroeders Ruiter Wever kandidaat voor Agrarisch Ondernemer van het Jaar

Niels en Stef Ruiter zijn met hun bloembollenbedrijf J.C.J. Ruiter-Wever verkozen tot kandidaat voor de titel Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2024. Ieder jaar wordt er een aantal agrarische bedrijven gekozen, vervolgens worden 5 ondernemingen daarvan genomineerd door een jury die kans maken op de onderscheidende titel en een geldbedrag.

J.C.J. Ruiter-Wever trad in 2019 toe tot NLG Holland en is een absoluut koploper- en voorbeeldbedrijf dat de afgelopen jaren enorme stappen heeft gezet in de verdere verduurzaming van haar bedrijfsvoering. Ruiter-Wever is daarbij een inspiratie, voorbeeld maar ook een prettige samenwerkingspartner voor de leden van onze coƶperatie en ook daarbuiten.

Ruiter-Wever zet zich met name in voor bodemverbetering, neemt deel aan projecten en experimenten voor het verminderen van gewasbeschermingsmiddelen en is deelnemer in Nationale Proeftuin Precisie Landbouw waarbij de gift en omstandigheden zijn aangepast aan de specifieke behoeften van het gewas. Dit zorgt voor een aanzienlijke reductie van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en kunstmest. De aanschaf van de veldrobot Robot One van Pixelfarming is de nieuwste manier waarop de broers een bijdrage willen leveren aan het verduurzamen van hun bedrijf en de gehele sector door het delen van kennis die de robot gaat opleveren.

Op 1 maart wordt bekend gemaakt welke 5 ondernemingen worden genomineerd, daaruit wordt op 27 maart door de jury een winnaar gekozen die de titel Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2024 mag dragen en een geldbedrag van 12.500 ontvangt. Daarnaast kan er vanaf 1 maart gestemd worden door het publiek en maakt een van de genomineerden kans op de publieksprijs.

To be continued!

Gepubliceerd op: