Proeftuin Zwaagdijk

logo

Proeftuin Zwaagdijk

NLG Holland werkt nauw samen met Proeftuin Zwaagdijk. Dit is één van de belangrijkste agrarische onderzoekscentra van Nederland. Dit centrum is gespecialiseerd in praktijkgericht onderzoek. Proeftuin Zwaagdijk heeft eigen locaties in Noord-Holland en in het Westland. Daarnaast beschikt de proeftuin over een landelijk netwerk met 100 uitvoeringslocaties verspreid over heel Nederland.

Omvang Proeftuin Zwaagdijk

Proeftuin Zwaagdijk bevindt zich boven Hoorn in Noord-Holland. Strategisch gelegen tussen belangrijke agrarische gebieden als het Grootslag, Agriport A7 en Seedvalley. Het onderzoekscentrum beschikt over 18 hectare grond (een deel hiervan is biologisch). Er staan 6.000 m² kassen. Daarnaast beschikt Zwaagdijk over 20 bewaarcellen en 4 moderne witlofcellen. In het Westland heeft het centrum 3.000 m² kassen en ondersteunende ruimtes voor onderzoek en demonstraties.

Onderzoek op eigen bedrijven

De NLG Holland leden doen ook onderzoek op de eigen bedrijven. In een gecontroleerde omgeving achterhalen we welke methodes, middelen en compost het beste werken. Om zo een gezond bodemleven en sterke bollen en planten te creëren.