NLG wordt dealer Poortershaven

Op 18 februari 2016 is NLG Holland dealer geworden van Poortershaven. Dit bedrijf is gevestigd in Rotterdam en levert bodemverbeterende mineralen. Het dealerschap geldt voor de bloembollenkwekers in de kop van Noord-Holland. Het gaat om een drietal producten: BioLit zand, Coccolietenkalk en Leonardiet. NLG Holland werkt al langere tijd met de producten van Poortershaven. De producten BioLit, Coccolietenkalk en Leonardiet zijn volledig natuurlijke materialen. Ze verbeteren de bodemstructuur en daarmee de bollen en planten die er op groeien.

BioLit

BioLit is uitermate geschikt voor toepassing in mest en compost ter verbetering van de bodem. Biolit is een vulkanisch gesteente, ook wel bekend onder de naam Diabas. Het product is in bergachtig gebied ontstaan. Dit gebeurde 400 miljoen jaar geleden ten gevolge van vulkaanuitbarstingen. Vulkaangesteenten kenmerken zich door een hoog gehalte aan basis-silicaten. U moet dan denken aan aluminium silicaten, maar ook kalium, calcium en magnesium silicaten. Deze stoffen vormen in de bodem secundaire silicaten. Zoals het kleihumus complex dat zorgt dat de plant sterker wordt. Hieraan worden effectieve micro-organismen (EM) toegevoegd om het effect te ondersteunen.

Coccolietenkalk

Om de kwaliteit van een bodem op peil te brengen of te houden, is ook kalk nodig. Coccolietenkalk is een volledig natuurlijke kalkmeststof. Deze meststof is makkelijk oplosbaar en heeft een granulaat vorm. Daardoor is zij goed strooibaar met weinig stofvorming. Granukal Grade 0 is zo’n coccolietenkalk. Het heeft een microscopische fijnheid, zachte structuur en is goed oplosbaar. Hierdoor is het een hoogwaardige en snelwerkende Calciumbron. Granukal vormt de ideale meststof voor verwerking in het voorjaar.

Leonardiet

Humuszuren verhogen de activiteit van de micro-organismen in de bodem. Hierdoor komt er meer lucht in de teeltlaag. Dat is gunstig voor de wortelontwikkeling en zorgt voor verhoging van de productie. Een goed voorbeeld hiervan is Leonardiet. Dit komt voort uit een prehistorisch plantaardig materiaal. Het is een lignietafzetting die vaak dicht aan de oppervlakte voorkomt. Het bevindt zich tussen turf- en steenkoollagen. Leonardiet beschikt over een hoog humuszuurgehalte. Humuszuren worden gevormd door bacteriën. Deze zetten afgestorven plantaardig materiaal om in humine- en fulvinezuur. Deze worden gevormd door biochemische actieve elementen. Humuszuren zijn daarmee 100 procent natuurlijk.

Bestellen?

Wilt u uw grond ook op duurzame wijze verbeteren? Koop dan BioLit, Coccolietenkalk of Leonardiet bij NLG Holland. Neem daarvoor contact op met Rob Tamis via 06-51 494 181 of via e-mail contact@nlgholland.com

Gepubliceerd op: