NLG Holland verwelkomt nieuw lid

NLG Holland heeft zijn tiende lid mogen verwelkomen. Op 5 december jl. werd het contract met Ruijter Bloemenbollen uit Slootdorp ondertekend. Hiermee was het officiële lidmaatschap een feit.

Ruijter Bloemenbollen
Ruijter Bloembollen is een bloembollenteelt- en broeierijbedrijf dat al meer dan vijftien jaar bezig is met duurzaamheid. De ruim 50 hectare tulpenbollen en de 10 hectare gladiolen waar het bedrijf over beschikt, worden zo duurzaam mogelijk geteeld. Dit komt ook in de bedrijfsvoering tot uiting. Zo past Ruijter Bloembollen in de kassen slimme technologie toe om latente warmte te hergebruiken.

Stap vooruit
Sam Ruijter, directeur van het bloembollenbedrijf, geeft aan dat hij meteen enthousiast was toen hij van NLG Holland hoorde. “We zijn zelf ook al jaren bezig om het gebruik van chemische gewasbestrijdingsmiddelen zoveel mogelijk terug te dringen. Maar het is een complexe materie. Dat ik nu met negen collega’s nauw kan samenwerken om onze inspanningen te versterken, is een enorme stap vooruit. We willen gezamenlijk onze kennis die we in de praktijk opgedaan hebben, verder uitdragen.”

Duurzaam
De huidige voorzitter van NLG Holland, Colja Corts, is ook blij met het nieuwe lid. “De toetreding van Sam’s bedrijf maakt onze coöperatie nog sterker. We hopen dan ook dat meer telers de overstap naar duurzame en ecologische teelt gaan maken. Zodat uiteindelijk de hele sector voor duurzaam telen zal kiezen. Dit is ambitieus, maar de consument is ook steeds (milieu)bewuster. We verwachten dat de vraag naar duurzame bloembollen zal blijven groeien en dan is het fijn aan de vraag te kunnen blijven voldoen.”

Meer lezen over de ideeën van Sam Ruijter? Klik dan op onderstaande link.
Noordhollands Dagblad

Gepubliceerd op: